Час намазу тепер можна дізнатися, отримавши sms на свій мобільний телефон. Для цього необхідно лише підключити відповідний сервіс. Дана послуга стала можливою, завдяки розробці казанського програміста Алмаза САЙФУТДІНОВА.

"Даний проект не несе ніякого комерційної навантаження, мій сервіс використовує календар Google, тому всі sms-повідомлення безкоштовні. Просто одного разу я подумав, що для мусульман це буде корисно", - розповів розробник.

"Основна група користувачів - це мусульмани з Татарстану. На сьогоднішній день число користувачів, які підключилися ще не дуже велике, тому що сайт ще недостатньо відомий та популярний. Проте вже є користувачі з Москви, Краснодара, Ханти-Мансійська, Оренбурга, Казахстану, Південної Кореї, Білорусії та Норвегії", - говорить Алмаз.

Відео дня

Дана послуга буде особливо корисною для тих, хто їде у відрядження або подорож в інший регіон або країну. Тепер, для того, щоб вчасно здійснити намаз, необхідно лише зайти на сайт www.5namaz.ru і завантажити в календар часовий пояс для даного регіону.

Іслам News