У Таджикистані на даний момент налічується 3882 релігійних об`єднання, повідомив журналістам заступник голови урядового Комітету у справах релігій Мавлон Мухторов.
До цього числа входять 74 неісламські релігійні об`єднання, 3424 мечеті п`ятикратної молитви, 344 соборних мечетей і 40 центральних соборних мечетей.
"Напередодні ми видали дозвіл на діяльність 45 новим мечетям в різних частинах нашої республіки", - сказав М.Мухторов.
За даними міністерства освіти Таджикистану, в республіці в даний час працює 3793 загальноосвітніх шкіл. Багато з них переповнені. Класи по 40 учнів вже давно перестали бути рідкістю в республіці.
Президент Таджикистану Емомалі Рахмон раніше висловлював стурбованість тим, що в роки незалежності в країні побудовано величезну кількість мечетей, а шкіл - набагато менше.
Тим часом Партія ісламського відродження Таджикистану, єдина легально діюча партія релігійного спрямування в регіоні, не бачить причин для занепокоєння, оскільки влада сама приймає рішення про будівництво нових шкіл.
У Таджикистані близько 99% населення сповідує іслам, в основному сунітського спрямування. На сході Таджикистану близько 150 тис. жителів Паміру сповідують іслам шиїтського спрямування.
Седмиця.