Хазім абу ІСМАЇЛ, кандидат у президенти Єгипту, який має зв`язки з «Братами мусульманами», розповів у недавньому теле-інтерв`ю про те, що в разі його обрання в країні буде уведено закон про обов`язкове носіння хіджабів для всіх жінок.

Також він заявив, що в ісламі дуже мало місце для свободи, оскільки бути мусульманином це все одно, що бути військовим, - потрібно чітко підкорятися всім наказам, включаючи форму одягу.

«Я тут ні причому, - пояснює абу ІСМАЇЛ, - це Господь світів диктує нам, як потрібно одягатися. Покажіть мені, де написано, що Аллах дарує вам особисту свободу, дайте мені посилання? - Обурено запитує політик. - Ніхто ніколи не говорив цього, крім людей, які не мають уявлення про шаріат».

Відео дня

Щодо цитати з Корану: «немає примусу в релігії» (2:256), абу ІСМАЇЛ пояснив, що «тут під релігією мається на увазі віросповідання, - тобто, не варто примушувати нікого переходити в іслам».

«Якщо жінка - мусульманка, вона зобов`язана підкорятися законам ісламу й носити відповідну одяг. Треба в неї запитати, хай чесно відповість: хоче вона, будучи мусульманкою, не підкорятися ісламським законам в ісламській країні?» - Задає Хазім абу ІСМАЇЛ риторичне питання.

Седмица.Ru