У Київській мечеті Ар-Рахма відзначили Маулід
У Київській мечеті Ар-Рахма відзначили Маулід

У Київській мечеті Ар-Рахма відзначили Маулід

10:24, 05.02.2012
2 хв.

Духовне управління мусульман України провело щорічні урочистості, приурочені до дня народження Пророка Мухаммада. Фоторепортаж.

У Київській соборній мечеті Ар-Рахма відзначили Маулід - народження Пророка Мухаммада.

Напередодні, 3 лютого, після п`ятничної проповіді і молитви в мечеті Ар-Рахма зібралися мусульмани різних національностей, слухали читання аятів Священного Кур`ану, Маулід різними мовами, мадіхі (співи) про любов до Пророка, а також розповіді про знамення, які сталися, коли народився Пророк Мухаммад.

В цей день Духовне управління мусульман України (ДУМУ) провело щорічний урочистий захід, приурочений до народження Пророка Мухаммада. Народження Пророка Мухаммада - Маулід ан-Набі - відзначається 12 числа третього місяця Рабі аль-авваль ісламського календаря.

Відео дня

Народження Мухаммада стали відзначати лише через 300 років після приходу ісламу.

Оскільки точна дата народження Мухаммада невідома, цей пам`ятний день був приурочений до дня його смерті. Маулід складається з читання молитов і слів поминання Аллаха, славослів`я пророкові, віршованих оповідань і лекцій про його життя і народження.

На Маулід прийнято виражати радість з приводу приходу в цей світ Мухаммада, якого мусульмани вважають останнім посланником Бога, і підносити за це подяку Всевишньому, звертатися до Бога з благаннями, роздавати милостиню бідним і вести благочестиві розмови один з одним.

За традицією, мусульманин, зробивши заклання, не повинен скупитися на частування, необхідно обов`язково нагодувати бідних і голодних.

На банкет з приводу Маулід були запрошені дипломати, громадські та державні діячі, а також представники наукових та громадських організацій, закордонні гості.

По завершенню заходу був приготовлений обід, на якому гості скуштували частування.

Протягом місяця Маулід відзначатиметься у всіх містах України.

Анастасія Горобець, "УНІАН-Релігії".
Фото УНІАН.
 

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся