Понад 500 тисяч людей зі 100 країн підписали звернення до уряду Пакистану з клопотанням про помилування засудженої до смерті пакистанської християнки Азії Бібі, повідомляє РІА «Новости».

Суд в пакистанській провінції Пенджаб 13 листопада 2010 засудив християнку Азію Бібі до смертної кари за законом про богохульство. У червні 2009 року Азія була заарештована. Арешту передувала її суперечка з односельчанками, які стверджували, що пити воду, подану християнкою, грішно, позаяк іновірці є "нечистими". Бібі стверджувала, що християни - "такі ж люди, як і мусульмани". Після цього розлючений натовп увірвався в будинок Бібі, побив її дітей і погрожував розправою самій Азії, яка була врятована поліцією. Через п`ять днів жінку заарештували. Чоловік Азії стверджував, що ні він, ні його дружина ніколи не ображали пророка Мухаммеда і Коран.

Бібі стала першою жінкою в Пакистані, яку засудили до вищої міри покарання за законом про богохульство.

Відео дня

Звернення було складено рік тому американською правозахисною організацією "Голосу мучеників" (Voice of Martyrs). Серед півмільйона підписів близько 150 тисяч зібрали християни Пакистану.