Примушування до шлюбу неповнолітніх дівчат вже давно стало поширеним явищем не тільки в традиційно ісламських країнах, а й у Європі, особливо в районах зі значною часткою ісламського населення. За деякими оцінками, щодня більш як 25000 дівчат змушені виходити заміж проти своєї волі, піддаючи своє життя небезпеці, і стаючи жертвами насильства, передає Digital journal.

В Англії ця проблема особливо гостро стоїть в одному з передмість Лондона - Іслінгтоні. Дівчата від 9 років не рідко стають жертвами насильницьких шлюбів в ісламських сім`ях. Незважаючи на те, що шлюби з неповнолітніми заборонені британським законодавством, батьки нещасних дітей обходять загальноприйняті норми, проводячи релігійні церемонії одруження в шаріатських судах при мечетях.

Islington Tribune також повідомляє про усталену тенденцію: дівчата до 16 років виходять заміж за чоловіків середніх років. Видання цитує дані, отримані від Іранської і курдської організацій із захисту прав жінок (IKWRO), згідно з якими, принаймні, 30 дівчат були змушені до шлюбу в Іслінгтоні за 2010 р. П`ятеро з цих дівчат були у віці від 9 до 11 років, найстаршій було 16.

Відео дня

Як розповідає директор IKWRO Діана Нами, крім того, що маленькі дружини піддаються згвалтуванню регулярно і приниженню, вони змушені готувати, прати для своїх «чоловіків», при цьому вони ходять до школи в Іслінгтоні і навіть намагаються робити домашнє завдання.

Седьмиця.