Партія свободи і справедливості асоціації "Брати-мусульмани" очолить 10 з 19 профільних комітетів у Народних зборах (нижній палаті парламенту) Єгипту. Як повідомили сьогодні місцеві ЗМІ, в законодавчому органі країни ісламісти відповідатимуть за зовнішню політику, оборону та національні справи, транспорт, охорону здоров`я, місцеве самоврядування, бюджет і планування, релігійні справи, молодь, народонаселення, трудові ресурси.
За сільське господарство в парламенті будуть відповідати салафіти (прихильники вкрай консервативного ісламу). Решта комітети, в тому числі з культури, з прав людини, отримали ліберали. Подібний розподіл профільних комітетів Народних зборів між єгипетськими партіями був очікуваним. Ще в момент висунення генсека партії ісламістів Саада аль-Кататні на пост спікера парламенту "брати" заявили претензію на вісім комітетів, в результаті отримали десять.
За підсумками парламентських виборів більше половини місць у Народних зборах країни посіли ісламісти, в тому числі Партія свободи і справедливості забезпечила собі 235 мандатів, салафітська "Ан-Нур" отримала 121 місце.
ИТАР-ТАСС