Каліграф з Афганістану створив найбільший Коран у світі, витративши на це п`ять років кропіткої роботи. Про це йдеться в інформації, поширеній Кабульським культурним центром з посиланням на міністерство хаджу і релігійних відносин Афганістану.
Розмір сторінки Корану становить 2,28 на 1,55 метра, а вага книги, на виготовлення тисненої палітурки для якої потрібна була 21 цапова шкура, - 500 кілограмів.
Книга, що містить 218 сторінок, була створена каліграфом Мухаммедом Сабіром Хедрі і його дев`ятьма учнями і обійшлася в півмільйона доларів. Текст написаний золотим шрифтом і прикрашений символічними зображеннями з різнокольорових точок.
"Я хотів використовувати якомога більше соковитих кольорів, щоб ця свята книга виглядала красиво", - повідомив Хедрі.
Попереднім рекордсменом за розміром був Коран зі сторінкою 2 на 1,5 метра, представлений минулого року в Татарстані. Він був виготовлений італійською компанією. Ця книга, що потрапила в Книгу рекордів Гіннеса, має розміри 150 x 200 см і 632 сторінки. Її вага 800 кг. Сторінки виготовлені із шотландського паперу, а обкладинка - з малахіту, напівкоштовного каміння, фіанітів, яшми, сусального золота і срібла.
NEWSru.