У Великобританії кількість корінних жителів, які навернулися в іслам, за останні 10 років зросла майже вдвічі і в даний час становить близько 100 тис. людей, повідомляє WebIslam з посиланням на британський щоденник The Independent.

3/4 британців, що прияли іслам, становлять молоді жінки, середній вік яких - 27 років.

Точні дані про кількість тих, хто перейшов в іслам з`ясувати досить складно, тому що анкети зазвичай не уточнюють, в якому віці людина прийняла іслам. В основі останнього дослідження лежить опитування, проведене в Шотландії в 2001 р., яке якраз містить необхідні дані. Соціологи екстраполювали ці цифри на всю Великобританію. Згідно зі згаданим опитуванням, у 2001 р. у Сполученому Королівстві проживало 60699 навернених в іслам британців.

Відео дня

Потім дослідники вивчили ситуацію в лондонських мечетях і з`ясували, що за останні 12 місяців близько 1400 англійців прийняли іслам. Екстраполювавши цю цифру на всю Великобританію, соціологи дійшли висновку, що цього року близько 5200 британців прийняли іслам.

Взявши до уваги наведені вище і деякі інші дані, учені зробили висновок, що число навернених в іслам британців в даний час становить близько 100 тис. осіб, а не 25 тисяч, як стверджували ранні опитування.

Ці цифри цілком порівнянні з даними досліджень, проведених у Німеччині і Франції, де щорічно близько 4 тис. місцевих жителів приймають іслам.

Соціологи також з`ясували, що існує зв`язок між збільшенням числа переходів в іслам і кількістю повідомлень про мусульман та ісламі в ЗМІ. Чим більше ЗМІ приділяють уваги ісламу, тим більше британців переходить в іслам. При цьому неважливо, який образ ісламу представляє преса і телебачення: позитивний чи негативний, - в будь-якому випадку люди починають цікавитися ісламом. У кінцевому підсумку, для деяких він виявляється привабливим.

Згідно зі статистикою, в 2011 р. у Великобританії проживало близько 62.5 млн. чоловік.

Седмиця.