Лідери мусульманських громад Індії звернулися до влади з проханням заборонити в`їзд у країну британського письменника індійського походження Салмана Рушді.

Рушді має приїхати до Індії в січні на літературний фестиваль, який відбуватиметься в Джайпурі. Представник ісламської семінарії заявив, що влада повинна скасувати візу письменника, оскільки в минулому автор Сатанинських віршів образив почуття віруючих людей, повідомляє BBC News.

Четверта книга Рушді вийшла в 1988 році і була критично зустрінута ісламським світом; в багатьох країнах вона була заборонена. Вже через десять днів після її публікації у Великобританії її заборонили ввозити до Індії.

Відео дня

Сам Рушді відреагував на прохання індійських мусульман у своєму мікроблозі Twitter, зазначивши, що йому не потрібна індійська віза, оскільки він народився в цій країні.

Індійська влада також заявила, що не може перешкоджати Рушді в`їжджати в країну, оскільки у нього є карта, що засвідчує його індійське походження (PIO).

Салман Рушді народився в Мумбаї (колишній Бомбей), але живе то в США, то у Великобританії. Широка популярність до письменника прийшла саме після виходу Сатанинських віршів, заборонених до ввезення в Пакистан, ПАР, Сінгапур та інші країни.

Нагадаємо, раніше Рушді розповів журналістам про те, що напише мемуари про ті роки, коли він переховувався після публікації книги Сатанинські вірші, що викликала гнівний протест з боку мусульманського світу.

У 2009 році його романи Сатанинські вірші і Діти півночі були включені в список найвидатніших книг.