Основними хворобами Заходу є ісламофобія й расизм. Таку заяву зробив голова Комітету з прав людини Великих Національних зборів (парламенту) Туреччини Айхан Сефер УСТУН.

«Західні держави заражені хворобами расизму та ісламофобії, - цитує високопоставленого турецького парламентарія ПрессТв. - Вони повинні вилікуватися від цього».

Днями УСТУН повернувся з Німеччини, в якій перебував з візитом у складі представницької делегації турецьких політиків на чолі з міністром закордонних справ країни Ахмед ДАВУОГЛИ. Питання расизму й неонацистських нападів на вихідців з Туреччини були головними на порядку денному їхніх переговорів з офіційними особами Німеччини.

Відео дня

«В ході бесіди один з німецьких чиновників обмовився, що вони «борються з неонацизмом так само, як борються з ісламським тероризмом», - розповів турецький депутат. - Після чого, учасники нашої місії вказали на те, що саме такий підхід, що зрівнює іслам з екстремізмом і являє собою основну проблему».

«Адже ми не пропонуємо вбивць, якi характеризуються в Німеччині як расисти називати «німецькими терористами» або «християнськими екстремістами», так чому ж західне співтовариство нав`язує нам сфабриковані терміни, типу: «ісламський терор», або «радикальний іслам»- Резюмує УСТУН.

Іслам News