Духовне управління мусульман України організовує прес-тур територією нової мечеті «Ар-Рахма» у Києві. Прес-тур відбудеться 1 грудня об 11.00 за адресою: Київ, вул. Лукянівська, 46 з нагоди відкриття у Києві нової мечеті «Ар-Рахма».

Мечеть збудовано в історичній частині міста на вершині гори Щекавиця. Тут, у районі Татарки, із середини ХIХ століття компактно проживали мусульмани.

За повідомленням Духовного управління мусульман України, 1994 року під час проведення першого з’їзду мусульман України було закладено перший камінь у фундамент мечеті. Три роки пішло на отримання дозволів, узгодження проектної документації, вирішення питання із землевідведенням. 1998 року мусульмани вже мали змогу молитися в одному із збудованих приміщень.

Відео дня

Будівництво відбувалося поетапно, завдяки фінансовій підтримці вірян. Вже 2001 року у приміщенні мечеті відбулися перші святкові молитви, у яких взяло участь близько двох тисяч вірян.

Духовне управління мусульман України звернулося до міської влади з проханням про розширення площі мечеті Ар-Рахма. Новий проект, який було затверджено 2007 року, передбачав збільшення молитовної зали, побудову мінарету, адміністративного корпусу та медресе. У листопаді 2011 року всі роботи із спорудження мечеті було завершено.

Програма прес-туру передбачає розгорнуту екскурсію територією мечеті та молитовною залою, відвідування медресе при Ісламському університеті, спілкування з головою Духовного управління мусульман України Муфтієм України шейхом Ахмедом Тамімом, ознайомлення зі східними традиціями в побуті та кулінарії.