Міністерство внутрішніх справ Марокко оприлюднило остаточні результати виборів, які відбулися 25 листопада, оголосивши переможцем "Партію справедливості і розвитку", повідомляє Бі-Бі-Сі.
Згідно з підсумками голосування, "помірний" ісламізм одержить 107 із 395 місць у парламенті. Згідно з новою Конституцією Марокко, король МОХАММЕД VI зобов`язаний призначити на посаду прем`єр-міністра представника партії, що набрала більшість на виборах.
Лідер ПСР оголосив, що його партія концентруватиме зусилля на розвитку демократії та якості управління.
У липні в Марокко пройшла конституційна реформа. Ініціатором конституційних змін у країні виступив сам король Марокко МОХАММЕД VI. До такого рішення монарха підштовхнули масові народні виступи, що розпочалися в країні в лютому нинішнього року, слідом за Тунісом і Єгиптом, з вимогами докорінних внутрішньополітичних перетворень. У зверненні до нації 9 березня король МОХАММЕД VI заявив про рішення провести конституційну реформу.
На референдумі 1 липня переважна більшість виборців підтримали запропонований королем проект конституційної реформи. Згідно з новою Конституцією, повноваження монарха обмежуються, прем`єр-міністр володітиме правом розпуску парламенту, а судова влада має стати незалежною від виконавчої і законодавчої.