На думку ревнителів мусульманської віри в Саудівській Аравії, навіть повністю закутана в чорний балахон жінка може породити сатанинські бажання у чоловіків.
Домогтися цього вона може "млосними поглядами".
Проект закону, який захищає чоловіків від подібної напасті (жінкам тепер закриють і очі) запропонований саудівською релігійною поліцією "Комітет щодо захисту моральності і запобігання гріху".
Прес-представник комітету, Мутлег аль-Набіт проголосив: "Чоловіки-поліцейські будуть втручатися. Вони змусять жінок покривати і очі, особливо, млосні. У нас є на це повне право".
Комітет з підтримки чесноти і боротьби з гріхом Саудівської Аравії - місцева поліція моралі - дав вказівки, згідно з якими жінкам зі "спокусливими" очима буде заборонено демонструвати їх на публіці.
Про це повідомив представник комітету.
При цьому визначати, які очі - "спокусливі", а які - ні, будуть самі поліцейські.
В арабській блогосфері вже розгорнулася жвава дискусія, чи потрапляє під це визначення туш на віях або ж достатньо просто сміливого погляду з-під нікаба.
Відповідно до законів шаріату, жінки, що проживають в королівстві, повинні носити нікаб - чорне вбрання, що з ніг до голови огортає їхнє тіло. Очі залишалися єдиною частиною жіночого тіла, яку могли побачити оточуючі.
Саудівські жінки позбавлені в королівстві багатьох прав - зокрема, права брати участь у виборах або водити машину. Вони можуть з`являтися в громадських місцях тільки у супроводі близького родича чоловічої статі. Якщо їм вдасться домогтися розлучення, діти залишаться чоловікові.
Кілька днів тому арабські ЗМІ повідомили, що жителю королівства потрібна госпіталізація після сітички зі співробітником комітету, який вимагав у його дружини заховати очі під паранджею. В результаті чоловік потрапив до лікарні з ножовими пораненнями руки.
Однак найгучніший випадок стався у 2002 році. Тоді поліція моралі відмовилася випускати старшокласниць з палаючої будівлі школи в Мецці, оскільки їх голови не були покриті хусткою. В результаті 15 дівчат загинули, десятки постраждали від опіків і отруєння чадним газом.
Комітет, який підпорядковується особисто королю Саудівської Аравії, був створений в 1940 році.
Кіріос