Об`єднані Арабські Емірати, чиєю основною релігією є іслам (85% від загального числа населення), відомі своїми суворими звичаями. І тут дедалі частіше штрафують відпочиваючих, котрі не вписуються в загальноприйняті норми поведінки.
Зокрема, в період з січня по жовтень поточного року поліція Дубая оштрафувала майже 2000 туристів за різні порушення норм суспільної моралі. За аналогічний період минулого року було оштрафовано 1534 людини.
Правоохоронці відзначають такі порушення: фотографування на пляжах жінок без їхнього відома (106 випадків); конфлікти і непристойну поведінку (деталі подій не уточнюються) - 153 і 324 випадки відповідно, і найбільш численними порушниками (1410) стали ті, хто був на пляжі в занадто відвертих купальних костюмах.
До менш значних порушень поліція відносить такі, як ігри з м`ячем поруч з місцями, де відпочивають родини, і взагалі будь-яке порушення сімейного усамітнення.
Пляжі Дубая поділяються на платні пляжні парки, аквапарки та безкоштовні відкриті пляжі. Кращий сезон для відпочинку - з вересня по травень. У корінних жителів Дубая, арабів, немає традиції пляжного відпочинку, тому місцеві жителі зустрічаються на пляжах нечасто. Тим не менш, у цій мусульманській країні вже давно діє ряд обмежень. Але раніше тут активно штрафували лише за поцілунки в громадських місцях або прийняття сонячних ванн топлес.
Як відзначають експерти, такими темпами Емірати, які залучають туристів насамперед пляжним відпочинком в холодну на європейській частині пору року, швидко втратять відпочивальників: якщо в число порушень входить гра у пляжний волейбол, мандрівникам настав час замислитися про вибір інших напрямків відпочинку.
facenews.ua