Великобританія оголосила незаконною діяльність на території Сполученого Королівства екстремістського руху "Мусульмани проти хрестових походів" (Muslims Against Crusades).
Як передає РІА «Новости», про це йдеться в повідомленні британського МВС.
"Сьогодні я підписала розпорядження, яке оголошує поза законом рух "Мусульмани проти хрестових походів ". Це означає, що тепер членство або підтримка цієї організації буде вважатися кримінальним злочином", - сказала міністр внутрішніх справ Великобританії Тереза Мей.
"Мусульмани проти хрестових походів" була заснована в 2010 році, але по суті, як констатує саме міністерство, це стала лише новим ім`ям існуючих раніше і вже заборонених радикальних груп, як, наприклад, Islam4UK.
Члени руху вважають, що мусульмани не повинні підкорятися місцевим законам якої б то не було країни, в якій вони проживають. Саме з діяльністю "Мусульман проти хрестових походів" пов`язані чутками про те, що окремі райони Великобританії можуть опинитися під дією шаріату. Рух закликав мусульман створити так звані "незалежні емірати" в окремих британських містах.
Заборона на діяльність організації послідувала після того, як її активісти мали намір повторити свою минулорічну акцію протесту проти Дня перемир`я (Armistice Day) 11 листопада, в який Британія згадує жертв військових конфліктів. У 2010 році "Мусульмани проти хрестових походів" зібралися біля концертного залу Альберт-хол і почали палити маки - традиційний символ пам`яті загиблих у війнах.