Терорист-смертник підірвався у неділю під час святкового намазу з нагоди мусульманського свята жертвопринесення Ейд-е Курбан в мечеті на півночі Афганістану, більш як десять людей загинули, повідомили РІА Новини в прес-службі сил безпеки поліції провінції Баглан.
За словами співрозмовника агентства, теракт стався в мечеті у старій частині міста Баглан-е Маркязі, колишньому адміністративному центрі провінції Баглан.
За даними поліцейських, терорист в жилеті смертника увійшов до мечеті і підірвався поруч з одним з високопоставлених офіцерів провінційних сил безпеки поліції на ім`я Абдул.
За попередніми даними, сам Абдул і шість його охоронців загинули. Жертвами теракту стали також троє мирних жителів.
Разом з тим, як пізніше інформував ЗМІ прес-секретар МВС Афганістану Седдік Садикі, в теракті загинули шестеро мирних жителів, ще 15 отримали поранення.
Чи входять вбиті охоронці поліцейського в число мирних жителів, не уточнюється.
Напередодні лідер талібів Мулла Омар закликав своїх бойовиків берегти життя мирних жителів і під час свята жертвопринесення утриматися від терактів, в яких може постраждати мирне населення. Винні у загибелі мирного населення постануть перед шаріатським судом, заявив М. Омар.