Мільйони мусульман розпочали сьогодні хадж в Мекку. Більшість з них приїхали раніше, аби відвідати святі місця в Мецці та мечеть Медіні, де був похований пророк Мухаммед, передає The Telegraph.
«Більш як 2,5 млн. паломників вже перебувають у Мецці. Очікується, що найближчими днями прибуде ще кілька тисяч», - йдеться у повідомленні місцевої поліції.
Найбільше людей очікується в суботу, коли всі паломники збираються біля гори Арафат поряд з Меккою, та в неділю, коли проведуть Ід аль-Адха, - свято жертвопринесення.
Паломництво є однією з «п`яти стовпів ісламу», і включає в себе певні обряди, які паломники мають виконати упродовж трьох днів. Починається хадж з вдягання спеціального білого вбрання іхраму. Паломники мають сім разів обійти навколо Кааби - будівлі в центрі Великої мечеті в Мецці, потім сім разів пробігти відстань між пагорбами Сафа і Марва, випити води зі священного джерела Замзам, помолитися біля гори Арафат й кинути сім камінців в один з трьох особливих стовпів, що символізують диявола у долині Міна поблизу Мекки.