У Малайзії проурядово налаштовані мусульманські активісти закликають об`єднатися і виступити проти «християнського прозелітизму». Влада офіційно схвалили ісламський мітинг «Зустріч мільйона мусульман» (Himpunan Sejuta Umat), організатори якого закликали мусульманські громади, асоціації та політичні партій вийти на вулиці міста Шах-Алам в суботу, 22 жовтня, щоб висловити свій протест проти діяльності християнських місіонерів.

Мета мітингу - «зміцнення ісламу і малайської раси», цитує портал одного з організаторів демонстрації. Серед прихильників акції - правляча партія Umno. Думки членів ісламської партії PAS розділилися: молодіжна організація PAS закликає підтримати мітинг, в той час як основна частина партії відмовилася від участі в демонстрації. Цікаво, що опозиційна коаліція «Народний союз» також виступила проти цієї акції.

Радикальні націоналістичні рухи Малайзії та проурядові ЗМІ звинувачують християн в підготовці плану перевороту з метою повалення ісламського режиму. Як повідомляють малазійські ЗМІ, для досягнення цієї мети християни нібито почали масовану кампанію євангелізації. З 2008 р. більше 250 000 мусульман у Малайзії прийняли Християнство, цитують ЗМІ муфтія малазійського штату Перак Тан Срі Харуссані Закарія.

Відео дня

kyrios