Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв запропонував створити на базі Всесвітнього ісламського економічного форуму діалоговий майданчик десяти провідних економік і країн мусульманського співтовариства. Про це він сказав 8 червня, на відкритті ВІЕФ, повідомляє Ukranews.

За його словами, це необхідно для створення нового напрямку економічного співробітництва, а ресурси країн умми (мусульманського співтовариства) "дають можливість сформувати потужний фінансовий пул для інвестиційного співробітництва".

"З урахуванням відставання країн ісламського світу від провідних науково-технологічних тенденцій пропонуємо створити міжнародний центр інновацій за участю зацікавлених країн організації Ісламська конференція", - продовжив Назарбаєв.

Відео дня

З метою підтримки суб`єктів малого й середнього бізнесу він запропонував створити спеціальну робочу групу ВІЕФ і "на його майданчиках обговорити створення спеціального фонду малого й середнього бізнесу при Ісламському банку розвитку".

"Ми зацікавлені в співробітництві з ісламськими країнами, залученні інструментів ісламського фінансування. За оцінками експертів, потенціал зростання ісламських інвестицій в Казахстан у найближчі роки становить до 10 мільярдів доларів", - зазначив він.
risu.org.ua