Понад 1500 мусульман Києва, серед яких дипломати з країн ісламського світу, взяли участь в урочистій молитві в мечеті «Ар-Рахма, присвяченій одному з найбільших мусульманських свят – Курбан-Байрам (свято Жертвоприношення).
Свято триває 4 дні, протягом яких святкові заходи будуть проходити по всій території України.
Як повідомили УНІАН у Всеукраїнській асоціації громадських організацій «Альраід» та у Духовному управлінні мусульман України «УММА» свято Курбан-байрам – символ об’єднання віруючих незалежно від національності та соціального становища.
«Саме це свято найповніше відображає суть релігії іслам, оскільки значення слова «іслам» - це покірність одному-єдиному Богу з визнанням Його законів. В пам’ять про подвиг Пророка Авраама (Ібрагіма), який з покірності Богу був готовий принести в жертву свого сина, але по волі Бога ніж його не різав і син був замінений бараном з Раю», - повідомили в Духовному управлінні мусульман.
За традицією у день свята мусульмани збираються в мечетях на святкову проповідь та намаз, відвідують родичів та хворих, кладовища, запрошують один одного в гості, пригощають, дарують подарунки.