Цьогоріч до Мекки для здійснення хаджу вирушить понад 130 українських мусульман із різних регіонів України, а саме – 131 прочанин , із яких 34 - жінки. Як повідомили УНІАН у Духовному управлінні мусульман України «Умма», урочистий від`їзд прочан відбудеться 19 листопада об 11.30 з Ісламського громадського культурного центру Києва.
Підготовкою та відправленням українських прочан цього року займаеться Рада духовних управлінь і центрів мусульман України при Державному комітеті України у справах національностей та релігій.
За інформацією Духовного управління мусульман України «Умма», Рада духовних управлінь і центрів мусульман України, представники якої узгоджували українські квоти з Міністерством у справах хаджу Королівства Саудівська Аравія цього літа, має намір і далі брати найактивнішу участь в організації хаджу для мусульман України.
Довідка УНІАН. У середині листопада мільйони мусульман із усього світу вирушають у хадж ― паломництво до головної святині Ісламу, священної Кааби в місті Мекка.
Хадж ― найбільший обряд поклоніння в Ісламі, що його хоча б раз у житті повинен виконати кожен віруючий.