27 листопада - день, на який в 2009 році припадає початок проведення свята Курбан-байрам, - буде вихідним днем для мусульман Криму.

Перший день свята жертвопринесення неробочий день відповідно до постанови кримського парламенту 1993 року «Про встановлення святкових днів для громадян Республіки Крим, що сповідають іслам» і статті 73 Кодексу законів про працю України, нагадують в Раді міністрів Автономії.

Курбан-байрам (арабською - Ід аль-адха) відзначається в десятий день дванадцятого місяця ісламського місячного календаря. Курбан-байрам традиційно збігається з останнім днем хаджу - щорічного паломництва мусульман до Мекки.

Відео дня

Ісламське свято нагадує про подвиг пророка Ібрагима (Аврама). Він отримав одкровення, в якому велено принести в жертву улюбленого сина Ісмаїла. Ібрагим був готовий виконати вимогу. Це стало символом вищої покірливості. З милості Аллаха людська жертва була замінена тваринною

Мусульмани, відзначаючи Курбан-байрам, приносять в жертву худобу. У Криму зазвичай це баран. Частину м`яса потрібно віддати бідним.

Прийнято також відвідувати мечеті, наносити візити до рідних і близьких.