В Меккі завершено будівництво більш як 60 тунелів і віадуків, які в сезон хаджу цього року паломники вперше використовуватимуть при переміщенні обрядовими маршрутами, повідомляє РІА "Новости" з посланням на газету "Ер-Ріяд".

Загальна протяжність прокладених в гірських районах нових шляхів сполучення перевищує 30 кілометрів. Десять кілометрів використовуватимуться пішоходами, а останні призначені для автотранспорту. Тунелі оснащені ескалаторами, вентиляційним устаткуванням і освітленням з використанням енергоощадних світильників, вказує газета.

За даними саудівської газети "Аль-ватан", до Мекки для здійснення хаджу цього року на хадж, основні заходи якого почнуться в кінці листопада, прибули понад 100 тисяч "гостей аллаха", що вже відвідали Медину. У "Місті Пророка" для відвідин усипальні провісника ісламу перебуває наразі більш як 200 тисяч прочан.

Відео дня

"Аль-ватан" відзначає, що, не зважаючи на небезпеку зараження вірусом А/H1N1, число іноземних паломників в королівстві зросло на 18% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Серед мусульман, що здійснюють хадж, основне число становлять індонезійці, нігерійці, індійці, пакистанці і турки.