Компанія "Raffles" відкриває в Меккі розкішний готель, в якому паломники зможуть покуштувати вишукані страви французької кухні від шеф-поварів. Не зважаючи на обмеження, пов`язані з підготовкою хаджу у готелі також будуть спортзали, салони краси і спа, повідомляє Кредо.Ру із посланням на "Guardian".

Під час хаджу діють суворі правила гігієни і поведінки, до числа заборонених дій входять подружня близькість, стрижка волосся і нігтів, укорочення борід. Мусульмани повинні забути про земні блага і концентруватися на божественному.

Мухаммад Аркубі, головний менеджер нового готелю, не зміг пояснити, як саме кавові сомельє і спа допоможуть паломникам досягти духовної гармонії в хаджі. Також він не прокоментував питання того, як розкіш і шик узгоджуються з етикою хаджу, яка має на меті простоту і покору.

Відео дня

"У будь-якому випадку вишукана обстановка в готелі, наш спектр послуг і сервіс, що високо персоналізується, у тому числі, послуги офіціантів, допоможуть зробити перебування наших мешканців таким, що збагачує", - вважає він.

Саудівський готель "Raffles" будує компанія "Saudi Bin Ladin Company" створена батьком Усами бін Ладена. Ця ж компанія займалася проектом розширення мечетей в Меккі і Медіні.

В останні десятиліття Мекка піддалася сильним змінам в плані ландшафту. Історичні споруди, у тому числі пов`язані з пророком Мухаммедом і його сподвижниками, зносяться, гори зрівнюються із землею, щоб розчистити місце для будівництва дедалі нових і нових розкішних готелів і торговельних центрів.