Рада мусульман Єгипту назвала гріхом будівництво церков, повідомляє "Christian Post".

Місцеві правозахисники звернулися до ісламських лідерів країни з проханням роз`яснити пасаж з підручника для студентів Каїрського університету, де наказано не робити того, "що веде до гріха: жертвувати гроші на будівництво церков, нічних клубів, казино, хлівів для розведення свиней і на виробництво алкогольних напоїв".

На думку авторів підручника, не лише мусульманам забороняється жертвувати гроші на будівництво церков, а й всім іншим, в тому числі християнам, оскільки "в церквах не поклоняються одному лише Всевишньому".

Відео дня

Не зважаючи на те, що єгипетська Конституція передбачає свободу віросповідання, в Раді мусульман відповіли, що в даному підручнику немає нічого, що суперечить шаріату.

У муфтіяті пояснили це тим, що християни вірять в Ісуса Христа як Спасителя і Сина Божого, але мусульмани вважають Христа лише пророком і посланцем Аллаха, а християн - віровідступниками, що "перекрутили" віру в єдиного Бога.

Ця думка серйозно стурбувала багатьох єгипетських християн і правозахисників, вони попросили роз`яснення у шейха Аль-азхара Саїда Тантаві, який відповів, що подібне тлумачення шаріату неправомірне, і навіть мусульманин має право допомагати будівництву церков. Втім, як відзначає видання, вже через декілька годин шейх відмовився від своїх слів.

У Єгипті християни не мають права зводити церкви, поки не отримають офіційного дозволу уряду, тоді як мусульмани можуть вільно будувати мечеті.