Нова пошукова система для мусульман Imhalal.com допоможе їм уникнути потрапляння на сайти, зміст яких суперечить шаріату, повідомляє Інтерфакс-релігія.

"Насамперед ми заблокували доступ до всіх ресурсів еротичного змісту. А зараз радимося з імамом на предмет того, що ще в Інтернеті підпадає під поняття "харам" (заборонені дії в шаріаті)", - говорить засновник пошуківки Реза Сардеха, слова якого наводить британська газета "Дейлі телеграф".

Він відзначає, що ідея пошукового ресурсу для мусульман прийшла до нього після численних скарг друзів, що постійно потрапляють на непристойні сайти при роботі з популярними світовими пошуківками.

Відео дня

С.Сардеха додає, що його сайт не працює за принципом "диктату або цензури", навпаки, його завдання - "дати користувачам можливість спокійно шукати необхідну для них інформацію". Він сподівається, що Imhalal.com, після того, як на нім з`являться цитати з Корану на кожен день і розклад намазів стане "домашньою сторінкою всіх мусульманських сімей".

Раніше в Інтернеті з`явилася "кошерна" пошукова система "Koogle", призначена для євреїв, які дотримують релігійних принципів.

Фільтри пошуківки блокують доступ до небажаних для іудеїв матеріалів - наприклад, до порнографії. Крім того користувач не зможе придбати за допомогою "Koogle" товари в шабат або заборонену продукцію - таку як, зокрема, телевізори.