Єгипет перевів сьогодні годинники на зимовий час. Відповідно до рішення уряду опівночі всі годинники були переведені на годину назад, і аж до останнього четверга квітня Країна пірамід житиме за зимовим часом. Перехід на зимовий сезон в серпні обумовлений настанням священного для мусульман місяця поста Рамадан.

Йдучи назустріч правовірним, що постять, єгипетські власті вже не перший рік підлаштовують годинник під Рамадан, надаючи зайву годину очікування настання сутінків, звільняючих мусульман від необхідності стриманості, і даючи можливість пізніше вставати вранці.

Протягом 30 днів віруючим належить суворо постити в світлий час доби, утримуючись від "мирських утіх" - їжі, пиття, куріння. Із заходом сонця наступає "іфтар", коли мусульмани разговляються фініками з молоком, горіхами і медом, на зміну яким приходять гуляння протягом  ночі, поки на горизонті не зачервоніє уранішня зоря. Для багатьох Рамадан - найрадісніше свято в році з невід`ємними у такому разі атрибутами - столами, що ломляться від страв, і музикою, а також нескінченними телевізійними серіалами.

Відео дня

Як правило, під Рамадан підлаштовують і графік роботи державних установ - робочий день починається на декілька годин пізніше, закінчується раніше. Більшість магазинів і лавок в денний час закриті, зате увечері всі двері відкриті до глибокої ночі - світське життя протягом місяця веде виключно нічний спосіб.