Лідер радикального палестинського угруповання "Джунд Ансар Аллах" Абдель Латіф Абу Муса, який оголосив про створення в секторі Газа "ісламського емірату", загинув внаслідок сутичок з поліцією ХАМАСа в місті Рафіах, передаэ Лента. ru .

Загальна кількість загиблих становить 22 осіб. Серед убитих - Абу Джибриль Шималі, командир воєнізованого крила ХАМАСа. Близько 120 осіб дістали поранення в ході боїв.

Сутички палестинців у Рафіасі почалися 14 серпня, після п’ятничної молитви. Близько 100 прихильників "Джунд Ансар Аллах" закрилися в мечеті і оголосили про непокору ХАМАСу, що контролює сектор Газа. Поліція ХАМАСа почала штурм мечеті. Всі дороги до Рафіаху були перекриті, місто оголосили закритою військовою зоною.

Відео дня

Як зазначає The Jerusalem Post, "Джунд Ансар Аллах" дотримується радикальнішої версії ісламу ніж рух ХАМАС, визнаний багатьма країнами світу терористичною організацією. Крім того, малі ісламістські угруповання в секторі Газа висловлюють невдоволення з приводу оголошеного ХАМАСом перемир`я з Ізраїлем.