На північному сході Сомалі в напівавтономному районі Пунтленд бойовики вчинили напад на мечеть. Жертвами бойовиків стали шестеро іноземців, передає NEWSru. За попередньою інформацією, убиті - громадяни Пакистану. Ще двоє людей отримали поранення.

Озброєні люди в масках увірвалися вранці в мечеть в місті Галкайо і відкрили вогонь по тих, хто молиться. За словами місцевих жителів, пакистанці, зважаючи на їхній одяг, були ісламськими священиками.

Сомалі - держава у Східній Африці, що в даний час існує тільки на папері. Фактично в Сомалі відсутні єдиний уряд, єдина валюта, або інші атрибути централізованої влади, проте реальна влада перебуває в руках декількох невизнаних держав, найбільшими з яких є Сомаліленд і Пунтленд, а також невеликих ворогуючих озброєних угруповань.

Відео дня

За даними ООН, в результаті тривалого конфлікту, що триває 18 років, в Сомалі без даху залишилися понад 1 млн. осіб. Тільки за останні два роки в боях між радикальним ісламістами і урядовими силами загинули більш як 16 тис. громадян.