Уряд Іраку заохочує шлюби між представниками різних мусульманських конфесій - сунітамі і шиїтами. Молодята з різних гілок ісламу, які вирішили створити сім`ю, отримують в подарунок дві тисячі доларів. Цим правом скористалися вже понад 1700 пар, повідомляє Associated Press.

В розпал насильства в Іраку число змішаних шлюбів різко впало, проте тепер ситуація змінюється. Ворожнеча між релігійними групами, що приводила до кривавих сутичок, поступово слабшає. За останній час уряд організував 15 масових міжконфесійних весіль по всій країні.

Протистояння шиїтів і сунітів почалося через суперечки про спадкоємців Пророка Мухаммеда. Суніти не визнають можливості посередництва між Богом і людьми після смерті Мухамеда. Шиїти ж вважають законними наступниками Пророка нащадків Алі, зятя і двоюрідного брата Мухамеда.

Відео дня

Урядова допомога молодятам дуже до речі. У країні, де кожен четвертий живе за межею бідності, далеко не просто оплатити весілля. Щоб отримати гроші, достатньо написати заяву до адміністрації віце-президента Таріка аль-Хашемі, надавши документи про шлюб. В день урочистої церемонії влада передає подружжю конверт з грошима.