Федеральне відомство у справах міграції і біженців ФРН опублікувало статистику про мусульман, котрі проживають в Німеччині. Про це повідомляє www.blagovest-info.ru з посиланням на "Німецьку хвилю".

У ФРН проживають від 3,8 до 4,3 мільйонів мусульман, що складає від 4,6 до 5,2 відсотка від загальної кількості населення країни.

Близько 45 відсотків мусульман, що живуть у ФРН, є громадянами Німеччини. Приблизно 2,5 мільйона від загальної кількості (63,2 відсотки) мають турецьке походження. 13,6 відсотка – вихідці з Південно-Східної Європи, 8 відсотків – з Близького Сходу і 7 відсотків – з Північної Африки. 98 відсотків мусульман проживають в західних німецьких землях.

Відео дня

В опитуванні, проведеному міграційним відомством, взяли участь близько 6 тисяч чоловік, вихідців з 49 мусульманських країн. Три чверті з них є суннітами, і 7 відсотків – шиїтами. 13 відсотків – алевіти.

Кожен третій опитаний позиціонує себе глибоко віруючим, кожен другий повідомив, що він, швидше, віруюча людина. Яскраво виражена релігійність властива насамперед мусульманам турецького і африканського походження. Всього 10 відсотків мусульман з Ірану вважають себе глибоко віруючими, а одна третина призналася в тому, що не вірить в Бога. Дві третини опитаних (76 відсотків) висловилися за введення в школах Німеччини уроків з релігії ісламської або алевітської спрямованості.

70 відсотків мусульманок, що проживають у ФРН, не носять хусток. Всього 7 відсотків мусульманських школярок не відвідують фізкультуру і заняття в басейні з релігійних міркувань. 10 відсотків не беруть участь у шкільних виїзних заходах.

За оцінкою експертів, серед інтеграційних проблем мусульман у Німеччині найгострішими є проблеми поганого володіння німецькою мовою і низького рівня освіти.