Квота прийому студентів на магістратуру на 2018-2019 навчальний рік склала 16 місць / podrobno.uz

Управління мусульман Узбекистану повідомило про отримання свідоцтва про державну реєстрацію Ісламської академії. Вручення документа відбулося у Міністерстві юстиції країни 16 січня, повідомляють "Новини Узбекистану".

Створення Академії було передбачено Указом Президента Узбекистану від 15 грудня 2017 року. Засновником недержавного вищого навчального та науково-дослідного закладу виступає Управління мусульман країни. В Академії будуть готувати магістрів і докторів богослов'я.

Навчальний заклад створюється з метою забезпечення вищих і середніх спеціальних релігійних освітніх установ країни висококваліфікованими науковими і педагогічними кадрами.

Відео дня

При академії буде діяти спеціалізована наукова рада із захисту магістерських та докторських дисертацій і надання наукових ступенів магістра ісламознавства, доктора філософії і доктора ісламознавства. Для незалежних дослідників планується впровадження можливостей дистанційного навчання і самостійного ведення досліджень.

Квота прийому студентів у магістратуру на 2018-2019 навчальний рік склала 16 місць. Надалі вона буде визначатися Управлінням мусульман залежно від потреб у науково-педагогічних кадрах.

Ісламська Академія стала першим і єдиним вищим навчальним закладом не тільки в Узбекистані, але і у всій Центральній Азії, де реалізуються освітні програми післявузівської релігійної освіти, які здійснюють підготовку фахівців вищої кваліфікації для викладацької та наукової діяльності.