У Татарстані 2018-й рік оголошено роком Марджані / islam.ru

Цього року, 16 січня, виповнюється 200 років із дня народження великого татарського богослова, просвітителя, мусульманського філософа, історика і сходознавця Шигабутдина Марджані. У зв'язку зі знаменною датою у день народження видатного вченого у Республіці заплановано цілий ряд заходів, повідомляє Islam-today.

Духовним управлінням мусульман Республіки Татарстан 2018 рік оголошений ім'ям Шигабутдина Марджані.

З самого ранку 16 січня, о 9.45 мусульманська умма Казані на чолі з муфтієм РТ Камілем хазратом Самигуліним збереться на Новотатарском кладовищі  Казані біля могили Шигабутдина хазрата, щоб вшанувати його пам'ять. Учасники зборів згадають про васияте (заповіті) вченого, про його велику спадщину і неординарну особистості. Муфтій Татарстану Каміль хазрат Самигулін прочитає на честь шейха Марджані аяти і Благородний Кур'ян і зробить за нього дуа.

Відео дня

Далі протягом дня у різних куточках Республіки Татарстан відбудуться  тематичні вечори, присвячені життю і діяльності Шигабутдина Марджані. У Буїнському, Кукморському, Мамадишському, Ютазинському та Набережночелнінському і Альметієвському медресе організовують вечори проповідей, вікторини, відкриті уроки, лекції та круглі столи для учнів, імамів і всіх бажаючих.

О 14.00 годині керівництво ДУМ РТ, імами Казані, викладачі та шакирди столичних медресе зберуться у Національному музеї РТ на відкритті виставки «Шигабутдин Марджані та його спадщина». На виставці будуть представлені особисті речі вченого, книги, рукописи, фотографії, документи з Державного архіву РТ тощо.