Одне з головних завдань фестивалю — демонстрація справжніх традицій ісламу, освіти і культури / ria.ru

Міжнародний фестиваль читання Корану планується вперше організувати в Узбекистані у 2018 році. Про це повідомив РІА Новини у середу представник комітету у справах релігії при кабінеті міністрів республіки.

"Ініціатива про проведення першого міжнародного фестивалю читання Корану підтримана урядом, зараз ми приступили до розробки програми його підготовки", — повідомив співрозмовник агентства. За його словами, програму планується затвердити в уряді до літа цього року.

Майданчиком для проведення фестивалю може стати вище медресе "Світ Араб" у Бухарській області, відкрите восени минулого року, додав представник комітету.

Відео дня

"Одне з головних завдань фестивалю — демонстрація справжніх традицій ісламу, освіти і культури", — зазначили у відомстві.

За даними комітету, представники Узбекистану є неодноразовими переможцями міжнародних конкурсів читців священної мусульманської книги. Кращі узбецькі знавці Корану також регулярно запрошуються до Росії та США для проведення релігійних обрядів.

Чисельність населення Узбекистану становить більше 32 мільйонів людей, 94% жителів країни сповідують іслам, 3,5% громадян республіки — православні християни, решта належать до інших релігійних конфесій.