Парламент Греції обмежив застосування священного ісламського закону / greekcitytimes.com

Парламент Греції переважною більшістю голосів прийняв закон про шаріат, який обмежує застосування священного ісламського закону, що діє для мусульманської меншини у Фракії з 1923 року, після малоазійської катастрофи. Якщо яка-небудь зі сторін не хоче, щоб справу було передано муфтію, вона може звернутися до суду, повідомляє РИА Новости.

Закон визначає порядок призначення муфтія і звільнення, оплату, обов'язки, компетенцію муфтія здійснювати крім релігійних і судові обов'язки щодо греків-мусульман, що стосуються шлюбів, розлучень, опікунства, похорону, заповіту і спадкування, "як ці відносини регулюються у священному мусульманському праві".

Закон значно обмежує застосування шаріату: звернення до муфтія за сімейними справами (шлюби, розлучення, заповіт та інші питання) буде необов'язковим.

Відео дня

Проти закону виступила тільки ультраправа партія "Золота зоря". Депутат від фракції Панайотіс Іліопулос заявив на слуханнях, що шаріат має бути скасований повністю, не повинно бути ніякої можливості вибору законів шаріату мусульманами Фракії.

"Греція є єдиною європейською країною, яка продовжує застосовувати шаріат із таких питань", – заявив депутат.

Він назвав ганьбою для Греції дію ісламських законів, особливо у той час, коли країна переживає безпрецедентну масову хвилю нелегальної міграції мусульман, що, на його думку, загрожує безпеці країни.

Нагадаємо, Греція є православною країною – до 90% населення є православними. Іслам сповідують 2% населення.