Рекомендації розробили силові структури Латвії / ysia.ru

Силові структури Латвії розробили рекомендації для працівників бібліотек, яким відтепер наказано стежити за читачами, які цікавляться ісламом. Як повідомляє Islam-today з посиланням на Sputnik Латвія, міра ця пов'язана із тим, що у бібліотеках, як правило, надається безкоштовний інтернет, який є головним інструментом пропаганди тероризму.

Радикала, згідно пам'ятці, можна пізнати за кількома ознаками, серед яких «підвищений інтерес до ісламу, у тому числі до терористичних організацій, вираження відкритої підтримки терористам, особливо ІДІЛ, демонстрація і носіння на одязі логотипу ІДІЛ, перегляд в Інтернеті відеороликів, що демонструють насильство, особливо кари, що проводяться терористами, вивчення пропагандистських матеріалів терористів, інструкцій із здійснення терористичних актів і підвищений інтерес до територій, контрольованих терористичними організаціями».

При цьому, наголошується, що жодна з цих ознак не є стовідсотковим підтвердженням радикальних настроїв людини. Примітно, що самі бібліотекарі від нових рекомендацій не у захваті, і зазначають, що не можна вважати загрозою кожну людину, «яка приходить, наприклад, чотири рази на тиждень читати Коран».

Відео дня