Імам радить використовувати для биття дружин батіг / facebook.com/groups

Казахстанський імам вчив парафіян мечеті бити дружин і не прати за них брудну білизну. Відео його проповіді в одній із казахстанських мечетей швидко поширилося у соцмережах, передає NUR.KZ.

«Крайня міра у вихованні дружин – бити. Шаріат дозволяє карати дружину биттям по нетравмонебезпечним місцям. Деякі кажуть, потрібно бити місваком (зубочисткою), вона тебе буде слухати", - у відповідь на ці слова в мечеті пролунав сміх.

Місвак - універсальний засіб для чищення зубів і биття дружин / karies.pro

Імам Табарани призводить хадис (канонічний текст про дії пророка Мухаммада).

Відео дня

"Пророк робив і говорив іншим, нехай у домі буде батіг. Наші пращури вішали на стіну батіг. Дружина, дивлячись на батіг, знала, що, якщо відхилишся вліво-вправо, цей батіг дістане її.

А зараз навіть якщо повісити 20 батогів, не допоможе. Дружина запитає, навіщо ти їх повісив. Тому наші діди били батогом, діє відмінно і не калічить тіло. Ви бачили кінець батоги? -Будеш ходити як іноходець (мається на увазі, що хода стане красивою, рівною).

Побий один раз – другий раз не потрібно, буде ходити як вивчена кобила, не забуваючи про батіг. Тому предки говорили, нехай у хаті висить батіг. У ранні часи так і було – показували дружинам батіг і запитували, знаєш, що це таке – ця річ, щоб повертати тебе на прямий шлях, коли ти будеш виходити за рамки.

Зараз думають, що батіг висить у будинку для оберіг від злих духів, ось у чому насправді його призначення, є хадис від пророка. Після трьох днів вмовляння, після проповіді в мечеті потрібно відлучити дружину від ліжка. Якщо і це не допомогло, що тоді робиш – б'єш.

Парафіяни запам'ятовують поради імама / facebook.com/groups

Пророк сказав: Вам дозволено бити дружин, не допускаючи травм. Бити по обличчю в шаріаті заборонено, знаєте, але добряче притиснути дозволяється. Також пророк сказав: Ваші дружини довірені вам Аллахом, найбільша відповідальність у Судний день – дружини, за їх неправильні вчинки будете відповідати ви.

Якщо переборщимо з покаранням дружини і припустимо травму, тоді теж будемо відповідати перед Богом. Випустивши дружин з дому, за все, що вони зроблять в оточенні своїх родичів теж будете відповідати ви. Бійтеся Бога в обох випадках, коли даєте дружинам занадто багато волі, і коли перегинаєте зі строгістю.

Сказав пророк: Хто з дружин вийде за межі дозволеного – карайте, але не забувайте, що ви зобов'язані їх утримувати, одягати і годувати», - вчить імам своїх парафіян.