Точна кількість відсторонених від релігійної діяльності імамів поки не називається / rus.ozodlik.org

У Таджикистані десятки імам-хатибов не пройшли щорічну атестацію внаслідок чого були відсторонені від релігійної діяльності. Точне число осіб, які не пройшли атестацію, поки не називається, повідомляє Радіо Свобода - Озодлик.

Тестування священнослужителів проводила комісія з числа представників Комітету у справах релігії і Ради улемів. До цього в мечетях країни було 265 імам-хатибів. Атестація відбулася наприкінці 2017 року, а результати були оголошені вже на початку січня. Очікується, що найближчим часом почнеться атестація 3 тисяч імам-хатибів мечетей для п'ятикратних молитов.

Атестація імам-хатибов проводиться протягом останніх 9 років. Деякі імам-хатиби, які не пройшли атестацію, вважають, що були відсторонені від релігійної діяльності несправедливо.

Відео дня

Чиновники стверджують, що місія імам-хатибів не обмежується лише читанням проповідей і намазів, потрібно також створювати побутові умови для релігійної установи та парафіян.

З 2014 року держава призначила заробітну плату священнослужителям у розмірі 800 сомоні (близько 90 доларів), а витрати на утримання та благоустрій мечетей відшкодовувалися за рахунок благодійності парафіян.