уряд скасовує заборону на виїзд у хадж без супутника-махрама жінок-мусульманок старше 45 років / umma.news

Влада Індії прийняла закони, що дає свободу мусульманкам в обхід шаріату - прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, який представляє партію індуїстів-націоналістів Бхаратія Джаната вирішив втрутитися у внутрішні справи мусульман. У минулу неділю він оголосив про те, що уряд скасовує заборону на виїзд у хадж без супутника-махрама жінок-мусульманок старше 45 років, повідомляє IslamNews.

Це рішення вже викликало заперечення з боку Всеіндійської Ісламської ради з особистого права (All India Muslim Personal Law Board (AIMPLB), секретар якої маулана Абдул Хамід Азхари вказав, що хадж – це релігійний обряд, і він не може регулюватися світськими законами.

Нагадаємо, що раніше нижня палата парламенту Індії проголосувала за закон, що забороняє практику потрійного одномоментного розлучення і передбачає для чоловіків кримінальну відповідальність за нього, а також покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Відео дня

У зв'язку з цим ісламські громадські діячі вказують, що уряд Моді взявся за зміну ісламської релігійної практики під гаслом забезпечення рівноправності жінок, але при цьому він абсолютно не висловлює бажання реформувати релігійні практики індуїзму.