/ повідомляє NEWSru.до.іл

Араби Ізраїлю — лідери серед мусульман світу за тривалістю життя. Про це повідомляє Jewish.ru з посиланням на NEWSRU.co.il.

Тривалість життя арабів в Ізраїлі вища, ніж у будь-якій мусульманській країні. Про це свідчать дані звіту, опублікованого сьогодні Центром Тауба.

Згідно з інформацією, поданою у документі, середня тривалість життя ізраїльських арабів у 2015 році становила 79 років. У мусульманських країнах найвища тривалість життя — у Катарі (78,2 років), потім ідуть ОАЕ – 77,1 рік, Бахрейн – 76,9 років, Оман – 76,6, Туреччина – 75,8 років та інші держави.

Відео дня

При цьому тривалість життя ізраїльських арабів нижча, ніж у єврейського населення країни (82,7 роки) і нижче середнього показника по OECD (81,6).

Різниця у тривалості життя між єврейським і арабським населенням Ізраїлю пов'язана із більш високим рівнем смертності немовлят у мусульман, вродженими проблемами зі здоров'ям, які частіше зустрічаються у арабського населення та високою смертністю в ДТП і від захворювань дихальних шляхів та діабету.