Маляк Юсеф зняла кандидатуру з конкурсу

«Королева краси» із Саудівської Аравії прийняла рышення відмовитися від участі у конкурсі «Міс Арабський світ» після масованої критики на свою адресу. Про це повідомляє IslamNews з посиланням на Newsweek.

24-річна Маляк Юссеф була висунута для участі у конкурсі, який відбувався днями у Марокко, однією із саудівських громадських організацій як «Міс Саудівська Аравія». Однак у соціальних мережах новини про участь саудівської дівчини у подібному конкурсі викликали обурення з боку її співвітчизників.

Багатьом у консервативній мусульманській країні не сподобався той факт, що представниця Саудівської Аравії буде демонструвати принади на закордонному подіумі.

Відео дня

«Саудівські жінки красиві своїм достоїнством, манерами і вихованням. Їм не потрібні конкурси для оцінки їх краси», — відзначили критики.

«Я повідомляю про зняття своєї кандидатури з фінальних раундів «Міс Арабський світ 2018»», — поінформувала користувачів Twitter Юссеф у відповідь на загальний осуд.

Ультраконсервативна сунітська Саудівська Аравія не має офіційного національного конкурсу краси. Багато жителів цієї країни стверджують, що саудівські жінки не можуть конкурувати на конкурсах, оскільки вони суперечать традиційним релігійним цінностям країни.