Влада Швейцарії відмовилися вводити заборону на носіння паранджі в громадських місцях на загальнонаціональному рівні / Islam-Today.ru

Влада Швейцарії відмовилася вводити заборону на носіння паранджі в громадських місцях на загальнонаціональному рівні, надавши право кантонам самостійно вирішувати це питання. Про це повідомляє «Благовіст-Інфо».

Відповідно до заяви Федеральної ради Швейцарії, «кантони мають самостійно встановлювати будь-які можливі заборони на головні убори, що закривають обличчя в громадських місцях».

Разом з тим уряд Швейцарії може підтримати законопроект, який на державному рівні заборонить чинити тиск на людей, зокрема на жінок, щоб примусити їх носити одяг, що закриває обличчя.

Відео дня

Незважаючи на те, що в тексті документа не уточнюється, що мова йде саме про традиційний для мусульман одяг, але з його допомогою, як зазначають ЗМІ, члени Федеральної ради країни мають намір вказати на те, що Швейцарія на своїй території «не зазнає примушування жінок до носіння такого одягу».

Деякі кантони вже підтримали заборону на носіння паранджі, у тому числі Санкт-Галлен і Тічино, а в кантоні Цюріх від цього обмеження відмовилися.