Марсель / tourprom.ru

Влада Марселя розпорядилися на півроку закрити мечеть Ас-Сунна через "радикальні проповіді" імама Ель Хаді Дуді, йдеться в заяві префектури департаменту Буш-дю-Рон. Про це повідомляють "РИА Новости".

Згідно з текстом розпорядження, імам, який прибув у 1981 році у Францію "належить до руху радикального ісламізму". "Проповіді, які проводилися в мечеті Ас-Сунна, а деякі з них транслювалися в інтернеті, виправдовували священну війну, а також вбивство невірних і супротивників", – йдеться в документі.

Текст розпорядження опублікував у своєму Twitter експерт з радикальних ісламістських рухів і аналітик газети "Liberation" Роман Кайе.

Відео дня

У розпорядженні також зазначається, що "зміст цих проповідей протягом декількох років спонукали деяких парафіян мечеті відправитися в ірако-сирійську зону або зарахувати себе до терористичного угрупування "Аль-Каїда".

Робота мечеті припиниться у четвер, 14 грудня.

За словами віце-президента Ради представників мусульманського культу (CRCM) в регіоні Пака Абдеррахмана Гула, імам Ель Хаді Дуді є "духовним лідером руху, який закликає до ненависті і насильства". "Ми довго чекали на це рішення, Ми його попереджали, ми намагалися його переконати, однак, на жаль, він не слухав", – цитує телеканал BFMTV заяву Гула.

Віце-президент CRCM підкреслив, що закриття однієї з п'яти найбільших мечетей Марселя "може послужити уроком" іншим, проте також загострить проблему нестачі місць для молитви серед марсельських мусульман.