Юна мусульманка Саїда Фауза / islam-today.ru

Юна мусульманка Саїда Фауза з Нової Зеландії висунула в Facebook ініціативу зробити їжу в фаст-фуд ресторані KFC халяльною і доступною для прихильників ісламу. Рух під назвою «Ми хочемо, щоб халяльний KFC повернувся в Нову Зеландію» (We Want HALAL KFCs Back In New Zealand) привабило тисячі прихильників всього за пару днів.

Як повідомляє Islam-today, через місяць активісти висунули на адресу керівництва франшизи звинувачення в расизмі та релігійної нетерпимості.

Рух став масовим і розколов населення Нової Зеландії на його прихильників і супротивників.

Відео дня

Ініціативу підтримали також і в інших країнах. Зокрема, в Індонезії кампанію підтримали місцеві активісти. Отримавши таку потужну підтримку, рух тепер вимагає аналогічних змін від мережі ресторанів McDonalds.

Повідомляється, що представники KFC в Новій Зеландії за розвитком подій стежать, але обрали для себе вичікувальну позицію. Раніше KFC вже пробувала поставляти халяль-продукцію в Нову Зеландію. Тоді місцеві мусульмани змусили мережу ресторанів швидкого харчування змінити своє меню. Але через за нововведеннями послідували проблем з логістикою фаст-фуд закладу, і від цієї ідеї відмовилися.