Мартін Стрід / vgolos.com.ua

Шведський політик Мартін Стрід був змушений піти з партії «Шведські демократи» після того, як назвав мусульман «не зовсім людьми». Політик з міста Бурленге розповів учасникам національної конференції у Норрчепінзі про існування терміну «шкала від 1 до 100», повідомляє UA.NEWS з посиланням на The Local.

«На одному кінці шкали ви є на 100 відсотків людиною, особою, всім, що є частиною цієї концепції. А на іншому кінці шкали ви є на 100 відсотків мусульманином», – сказав він.

Далі Стрід продовжив, заявивши, що «всі мусульмани перебувають десь у цій шкалі» і що учасники терористичної групи ІДІЛ є близькі до 100-відстоткових мусульман». За його словами, «якщо ви колишній мусульманин, то ви пройшли досить далеко до того, щоб бути людиною повною мірою».

Відео дня

Він також сказав, що хоче «звільнити мусульман від ісламу, і мета полягає в тому, щоб вони натомість приєдналися до «Шведських демократів».

У відповідь, секретар партії Річард Джомсхоф назвав висловлювання Стріда «расизмом» та висловився за його негайне виключення з партії. Депутат партії Джулія Кронлід назвала заяву політика «шкідливою».

Повідомляється, що Стрід вибачився за свої коментарі, однак був змушений залишити партію.