1

У п'ятницю в єгипетському місті Бір-ель-Абдна на півночі Синайського напівострова бойовики напали на мечеть. В результаті атаки загинули 155 людей, ще понад 100 були поранені, повідомляє BBC.

Напад було скоєно під час п'ятничної молитви. Озброєні бойовики на чотирьох позашляховиках спочатку привели в дію вибуховий пристрій серед молильників, а потім відкрили по них вогонь.

Атака на мечеть сталася через місяць після катастрофічного рейду силовиків на притулок бойовиків в Західній пустелі неподалік від Каїра. За неофіційними даними, в результаті перестрілки тоді загинули щонайменше 52 поліцейських, але влада Єгипту стверджує, що число жертв склало 16 осіб.

Відео дня

Рейд проводився в притулок угруповання "Хасм", що був причетний до організації кількох терактів і вважається одним з найнебезпечніших в країні. З 2013 року члени терористичних організацій вбили вже більше сотні поліцейських і військових.

Влада Єгипту називають "Хасм" бойовим крилом "Братів-мусульман" - ісламістської групи в Єгипті, яку визнали незаконною з 2013 року. Самі "Брати-мусульмани" заперечують свій зв'язок з "Хасм".