Фото: islam-today.ru

Поліція «заважатиме» тим, хто молитиметься на вулицях французьких міст. Про це заявив міністр внутрішніх справ Франції Жерар Коллон, який, до речі, одночасно є міністром у справах релігій країни, повідомляє Islam-today.

«Молитв ну вулицях не буде, ми заважатимемо молитвам на вулицях», - заявив, зокрема, міністр в інтерв'ю для ЗМІ. Таким чином Коллон прокоментував конфлікт, що виник в паризькому передмісті Кліші-ла-Гаренн у п'ятницю, 10 листопада.

Нагадаємо, тоді, близько ста народних обранців з паризького регіону - мерів, парламентаріїв, а також регіональних і муніципальних депутатів - пройшли по місту з плакатами, що закликають припинити «незаконні молитви на вулицях». Політики намагалися не дати провести молитву місцевим мусульманам, які вже дев'ять місяців роблять це на центральній пішохідній вулиці Кліші-ла-Гаренн, перед будівлею мерії.

Відео дня

Люди моляться на вулиці на знак протесту проти закриття молитовного залу в центрі міста, який раніше відвідували від 3000 до 5000 осіб. Місцевий мер просто вирішив не продовжувати термін оренди муніципального будівлі й «порадив» місцевим віруючим відвідувати мечеть, розташовану в півтора кілометрах.