Фото: islam-today.ru

Після теракту на Манхеттені, в результаті якого загинули 8 людей, кілька мечетей американського штату Нью-Джерсі отримали погрози.

Телефонними погрозами та погрозами в соціальних мережах, зокрема, буквально завалили мечеть Омара міста Паттерсон, в якому проживав виходець з Узбекистану Сейфулло Саіпов, який здійснив наїзд на пішоходів, повідомляє Islam-today.

У мусульманському храмі повідомили, що лише напередодні, 2 листопада, до них надійшло 8 телефонних дзвінків з погрозами «спалити мечеть» і «вбити усіх». Про ці повідомлення адміністрація мечеті негайно повідомила в поліцію.

Відео дня

Особливу стурбованість можливим сплеском насильства щодо прихильників ісламу висловлюють місцеві мусульмани. «Вся спільнота не має брати на себе провину за те, що накола одна людина», - говорить прихожанин мечеті Омара Раджа Сален.

Нагадаємо, теракт на Манхеттені 29-річний виходець з Узбекистану скоїв 31 жовтня. На орендованому фургоні він наїхав на перехожих на одній з найбільш жвавих вулиць Нью-Йорка. У результаті загинули 8 осіб й більше 10 отримали поранення. Саіпову вже пред'явлені звинувачення в тероризмі. Йому загрожує довічне ув'язнення або смертна кара.