Фото: islam-today.ru

У результаті ретельного аналізу технічних, інженерних і геофізичних звітів, а також доповідей Президії метеорології та навколишнього середовища, комісія експертів прийшла до висновку, що причиною падіння будівельного крана в Забороненій мечеті Мекки став природний фактор. Про це повідомляє Islam-today з посиланням на marwa.ru.

Саме висновки експертів стали підставою для виправдання 13 співробітників компанії «Сауді бін Ладен груп», які проходили по кримінальній справі, як обвинувачені.

«Кран був у вертикальному, правильному і безпечному положенні. Не було помилки, допущеної обвинуваченими, які прийняли всі необхідні заходи обережності», - цитує ресурс матеріали справи.

Відео дня

Виправдувальний вирок означає, що потерпілі не отримають жодних компенсацій крім тих, які їм уже виплатив саудівський король. Також виправданим не доведеться відшкодовувати матеріальні збитки мечеті. Нагадаємо, в результаті обвалення будівельного крана в Забороненій мечеті в сезон Хаджу-2015 загинули більше сотні людей. Більше двохсот постраждали.